Home > General > De nou, protagonistes els bancs centrals

De nou, protagonistes els bancs centrals

22/06/2023

Els mercats van mantenir ahir el to de correcció dels darrers dies, amb lleugeres correccions. Així, l’Eurostoxx tancava amb una caiguda superior al 0,45%. Per contra, l’índex italià va aguantar en verd amb una lleugera pujada. Els mercats americans van obrir amb una tendència clarament negativa –el Nasdaq va ser dels més perjudicats a l’obertura, superant caigudes de l’1%.
Ahir la cita clau va ser la compareixença del president de la Fed, Powell, al Congrés. Avui li tocarà el torn de presència al Senat, i el mercat i els analistes estaran atents a aquesta compareixença.
Pel que fa a les dades macroeconòmiques, ahir vàrem conèixer xifres de l’evolució de l’economia alemanya. Es van publicar les previsions de l’IFO, que veu un retrocés de l’economia del 0,4%. També han retallat les estimacions sobre el PIB del 2024 fins a l’1,5%, fet que pronostica que l’economia germànica es recuperarà més lentament de la recessió. Recordem que el país va entrar en recessió tècnica el darrer trimestre. L’ institut calcula que la inflació es reduirà lentament, situant-se al 5,8% el 2023 i al 2,1% el 2024. Des de Regne Unit es va conèixer l’IPC del maig, que es va situar al 8,7%, i la inflació subjacent en el 7,1%, per sobre de les previsions dels analistes.
Des del Banc Central Europeu hi va haver comentaris de diferents membres després de l’actuació la setmana anterior. Així, vàrem tenir Boris Vujcic (governador de Croàcia), que va advertir sobre la persistència en el component subjacent de la inflació i la dificultat de calibrar un aterratge suau de l’economia. També va parlar A. Enria, el president del consell de supervisió, que alerta sobre els riscos creixents de la banca en l’ombra en els pròxims  mesos pel tensionamient acumulat.

Categories: General Tags: