Home > General > L’actuació de la Xina no convenç els mercats

L’actuació de la Xina no convenç els mercats

21/06/2023

Ahir les borses europees van obrir amb lleugeres correccions després dels dubtes que implica el darrer moviment del Banc de la Xina. Vàrem conèixer que el Banc Central del país asiàtic va aplicar noves baixades de tipus, en aquesta ocasió sobre la referència d’un i cinc anys en 10 punts bàsics, amb l’objectiu d’estimular l’economia del país. El mercat va llegir aquestes mesures com a insuficients, fet que va provocar que les borses xineses tanquessin amb caigudes generalitzades.
Aquestes incerteses van provocar que les companyies lligades a les matèries primeres fossin de les més perjudicades en la jornada, donada la desconfiança sobre la recuperació de la Xina. Així, el preu del Brent va viure una jornada de retallades, cotitzant per sota dels 75 dòlars el barril, i el West Texas aproximant-se als 70 dòlars el barril.
Avui els mercats estaran atents a la compareixença del president de la Reserva Federal, Jerome Powell, davant el Congrés i el Senat, tot just després d’una setmana de la reunió de la Fed. En aquesta cita tothom estarà atent als comentaris que faci, si donen indicis de dubte sobre les dues pujades de tipus addicionals en l’any que van indicar en la darrera reunió.
Pel que fa a dades macroeconòmiques, ahir tornaven les referències als mercats. Es va publicar la dada d’inflació majorista (també coneguda com a índex de preus al productor) d’Alemanya, que va sorprendre positivament, caient de manera brusca fins a l’1% interanual al maig, des del 4,1% del mes anterior. És la lectura més baixa des del gener del 2021. La baixada s’ha produït en part gràcies a la caiguda dels preus dels metalls. Per contra, els preus dels béns de consum no duradors van pujar el 0,1% respecte a l’abril.

Categories: General Tags: