Home > General > Sense referències de Wall Street

Sense referències de Wall Street

20/06/2023

Ahir els mercats europeus van obrir amb lleugeres caigudes, sense referències de Wall Street, que romania tancat per la festivitat del Juneteenth National Independence Day (el dia de l’emancipació o dia de l’alliberació). Iniciaven així una setmana sense gaires referències macroeconòmiques. El punt fort de dades el tindrem a finals de la setmana amb les dades de PMI dels Estats Units, d’Alemanya i del Regne Unit com a rellevants. Pel que fa als bancs centrals, aquesta setmana destacarà la compareixença de Powell demà i passat demà al Congrés i al Senat. Haurem d’estar atents al seu discurs després de la reunió de la setmana anterior en què mantenia sense incrementar el rang de tipus situat en 5%-5,25%. Alhora, aquesta setmana hi haurà reunions dels bancs centrals del Regne Unit, Suïssa, Noruega i Turquia.
Amb les pujades de tipus de la setmana anterior per part del BCE i les previsions de possiblement augments addicionals els propers mesos, va provocar un clar creixement de la referència estrella de les hipoteques, l’Euríbor 12 mesos. La referència superava la barrera del 4% a finals de la setmana anterior, per primer cop des del 2008, i iniciava la setmana ampliant nivells.
Ahir vàrem conèixer xifres esperançadores per part del Banc d’Espanya: l’entitat va incrementar les expectatives de creixement des del 1,6% anterior fins al 2,3% pel país veí. Recolza així les previsions ja realitzades per altres institucions que revisaven a l’alça les seves dades sobre l’economia espanyola. Per contra, els consumidors espanyols no acaben de creure’s la bona marxa de l’economia; així ho reflecteixen les dades de l’índex Euroclima del consum, que manté l’indicador en nivells negatius i reflecteix un petit empitjorament respecte a la dada anterior.

Categories: General Tags: