Home > General > Superant la setmana dels grans Bancs Centrals

Superant la setmana dels grans Bancs Centrals

17/06/2023

Ahir els mercats Europeus van obrir en positiu, seguint amb l’optimisme de la setmana. Després de les dues grans cites de la setmana va arribar la decisió d’aturar les pujades de tipus, almenys momentàniament, per part de la Fed. I dijous el BCE no sortia del guió i apujava els tipus 25 punts addicionals. L’últim que hem conegut va ser el Banc del Japó (BoJ) que ha estat una vegada més l’excepció de mantenir-se amb una política monetària ultraflexible, deixant els tipus en negatiu (-0,1% en concret). Va mantenir els tipus argumentant l’elevada incertesa al voltant de la recuperació del Japó i les perspectives que la inflació segueixi baixant la segona part de l’any.
El mercat espanyol ahir va viure certa volatilitat addicional, donat que es produïa el fenomen conegut com la “quàdruple hora bruixa”, que és quan coincideixen els venciments trimestrals simultanis de futurs i opcions sobre índexs i accions, la qual cosa provoca habitualment un increment del volum de negociació de les borses concretament sobretot entre les 12 i les 17 hores, i això provoca que s’elevi la volatilitat.
Ahir va ser una jornada de poques referències macroeconòmiques, només va destacar la xifra definitiva d’inflació de l’eurozona, que repetia la dada preliminar, 6,1%, lluny encara de l’objectiu del Banc Central Europeu, que seria un 2%. També es va publicar la dada d’inflació d’Itàlia, sent el nivell més baix des de maig del 2022. Així, la xifra es va moderar un 7,6% interanual. Els preus dels comestibles i aliments no elaborats van pujar un 0,8% mensual i un 11,2% la dada anual. Als Estats Units va destacar la confiança del consumidor de la Universitat de Michigan.

Categories: General Tags: