Home > General > Sense sorpreses en la inflació d’Alemanya

Sense sorpreses en la inflació d’Alemanya

10/02/2023

Ahir el mercat europeu va seguir la senda positiva del darrer mes. El mercat torna a descomptar mínim dues pujades de tipus als Estats Units després de les paraules més dures de la darrera compareixença del president Powell i diferents comentaris de membres de la Fed. Amb això el mercat descompta que els tipus arribin al 5,25% al maig.
Pel que fa a dades macroeconòmiques ahir es va publicar la xifra d’inflació d’Alemanya, que per primer cop en molt temps s’havia endarrerit la seva publicació, que estava prevista en principi dimarts passat, previ a la reunió del Banc Central Europeu, però per problemes tècnics no es va poder conèixer fins ahir. La xifra, igual que ha succeït en altres països europeus com a França i Espanya, ha repuntat, però menys de l’esperat. En concret, l’índex de preus de consum (IPC) a Alemanya va pujar en la taxa interanual al 8,7%, una dècima més que al desembre, segons les dades provisionals publicades ahir per l’Oficina Federal d’Estadís­tica.
Als Estats Units ahir es van conèixer de nou dades del mercat laboral. Les peticions de subsidi d’atur setmanal s’incrementaven lleugerament respecte a la xifra anterior, pujant a 196.000 en comparació amb els 183.000 anteriors. La xifra segueix situant-se en un rang baix tot i les notícies d’acomiadaments de les darreres setmanes.
El dia d’ahir van publicar dues companyies rellevants als Estats Units, les quals el mercat d’inici de sessió premiava amb pujades després dels resultats: Pepsico va publicar una pujada del 17% dels seus beneficis en comparació amb les xifres de l’any anterior; Disney també superava les previsions en beneficis tot i que s’observaven pitjors dades en streaming.
Per avui destacarà la publicació del PIB del Regne Unit, segueix la cimera de líders de la Unió Europea iniciada ahir i coneixerem dades de llocs de treball del Canadà.

Categories: General Tags: