Home > General > La volatilitat torna al mercat

La volatilitat torna al mercat

09/02/2023

El mercat europeu va obrir en positiu reflectint l’optimisme final del mercat americà de dimarts, després de les paraules del president de la Fed, Jerome Powell. Va donar un to ambigu a les respostes, més dovish, però amb un clar advertiment que no dubtarà a actuar si és necessari. Això va provocar una forta pujada inicial de la borsa americana que es va desinflar en minuts, quan va afegir la part final al seu discurs, per tornar a recuperar el to positiu al final de la sessió. Així, el mercat europeu obria amb lleugeres pujades ahir, per tornar a desinflar-se amb l’obertura americana, que obria amb correccions. Del discurs de Powell va destacar que “el mercat laboral és extraordinàriament fort”, i  si la situació laboral continua tan enfortida pot ser que s’hagin de dur a terme noves pujades.
Ahir es van conèixer les dades de l’Agència Internacional de l’Energia (AIE), que va advertir de falta de petroli en el mercat. També es van publicar les reserves de petroli dels Estats Units, que han caigut per primera vegada en les darreres sis setmanes, juntament amb les retallades de producció anunciades la setmana passada per l’Organització de Països Exportadors de Petroli. Amb tot això, el preu del petroli es troba en màxims d’una setmana, en nivells prop dels 84 dòlars per barril.
Pel que fa a les dades macroeconòmiques, ahir es van conèixer les xifres sobre vehicles de segona mà als Estats Units. La xifra tornava a pujar, un 15% en comparació amb l’any anterior. S’han incrementat els preus de les subhastes, però també dels concessionaris, reflectint l’interès dels consumidors americans. Això no ajudada pel que fa a les esperances que la inflació segueixi baixant durant els propers mesos.

Categories: General Tags: