Home > General > La setmana dels bancs centrals

La setmana dels bancs centrals

31/01/2023

Els mercats ahir van mantenir-se amb un to de cautela esperant qualsevol indici de quina serà la decisió dels bancs centrals aquesta setmana. Els dies claus seran demà, que es produirà la reunió de la Reserva Federal, i dijous serà el torn del Banc Central Europeu i el Banc d’Anglaterra.
Com a conseqüència de les pujades de tipus dels bancs centrals, l’euríbor a 12 mesos va arribar ahir a una taxa mitjana del 3,333% al gener, que suposa el seu major nivell des del desembre de 2008 (3,452%). La taxa diària de l’índex a la qual estan referenciades la majoria d’hipoteques, ha arribat al 3,368%.
Pel que fa a les divises, en espera de la reunió dels bancs centrals, l’euro la setmana passada es va apreciar marcant màxims a 1,093 dòlars per euro, i durant la jornada d’ahir es va situar en un rang d’1,088. Pel que fa a les matèries primeres, el preu del Brent va continuar avançant gràcies a la reobertura de la Xina i a l’expectativa que l’OPEP+ mantingui quotes el 2 de febrer, situant-se ahir prop de 85,5. D’altra banda, l’or, va continuar avançant davant la depreciació del dòlar i la moderació dels tipus d’interès, marcant màxims en la setmana prop de 1.950 dòlars per unça.
Ahir vàrem conèixer el PIB d’Alemanya, que va reflectir una baixada, contraient-se un 0,2% en el darrer trimestre de l’any 2022. És la primera baixada intertrimestral des del primer trimestre del 2021. La inflació espanyola va repuntar després de cinc mesos de moderació, situant-se en el 5,8% interanual al gener, una dècima per sobre de la xifra del desembre. Aquesta setmana en l’àmbit macroeconòmic destacarà el PMI a la Xina demà, la publicació de PIB de la zona euro i del Japó, i l’IPC de la zona euro.

Categories: General Tags: