Home > General > Tot pendent dels Bancs Centrals

Tot pendent dels Bancs Centrals

28/01/2023

Les borses el divendres van estar en mode Bancs Centrals, després de les dades d’aquesta setmana de PMI’s i el PIB dels Estats Units, ara els inversos estan ja pensant en les reunions dels Bancs Centrals de la setmana que ve (1 i 2 de febrer).
Aquest divendres des de Europa ha destacat el PIB d’Espanya, que va pujar un 5,5% el 2022, igual que el 2021, i feia, per tant, el major augment en ambdós casos des de 1973: confirmant un millor escenari del que s’esperaven els analistes. La taxa d’atur del quart trimestre del 2022 a Espanya va repuntar més de l’esperat fins al 12,9%. Des dels Estats Units destaca la dada de l’índex de preus de despeses personals, la xifra d’inflació porta caient els darrers sis mesos, però la xifra subjacent recentment ha començat a caure i també la dada de confiança del consumidor de Michigan. El sector immobiliari americà va acabar repuntant amb la dada de vendes d’habitatges nous de desembre per la revisió a l’alça de la dada anterior.
El FMI ha advertit que un canvi abrupte en la política ultralaxa del Banc del Japó podria tenir efectes “indirectes significatius” en els mercats financers globals.
Pel que fa a resultats empresarials als Estats Units, ahir van destacar Chevron, American Express i Disney. També destaca l’impacte en borsa de Intel degut a la caiguda de les seves vendes i les pèrdues el doble de les previsions, i les dolentes previsions futures.  A Europa els resultats de H&M també van ser menys favorables de les expectatives, presentant un  benefici un 67% inferior, tot i que les vendes van incrementar-se un 9% interanual.

Categories: General Tags: