Home > General > Sessió de lleu recuperació dels mercats

Sessió de lleu recuperació dels mercats

15/09/2022

Sembla que després del dur dia que va patir el mercat dimarts, ahir els ànims dels inversors es van calmar i les borses van cotitzar en verd. Els baixos volums que es negocien i el canvi de rumb després de la pitjor baixada des de juny del 2020 dels mercats van fer que el verd fos per fi el protagonista de la jornada.
Aquests ànims caldejats que van fer ensorrar els mercats van ser deguts a la publicació de la dada de la inflació dels Estats Units.
La dada de la inflació dels Estats Units del mes d’agost ha marcat una xifra del 8,3%, només dues dècimes inferior a la dada marcada durant el mes de juliol. L’expectativa del consens era que el registre de la inflació fos més fort del que finalment ha acabat sent, tenint en compte la baixada del preu dels combustibles durant aquestes últimes setmanes. El fort augment del preu de l’alimentació, dels serveis mèdics i dels cotxes nous han impedit que la inflació es moderi amb més contundència. D’altra banda, la inflació subjacent s’acosta al 6,3%, una dada més gran que l’esperada. No obstant això, amb aquestes noves xifres es confirma que la inflació general podria haver deixat enrere el pic més alt, registrat el mes de juny, que es va situar al 9,1%, i que la tendència continuï a la baixa durant els pròxims mesos.
Per la seva banda, al Japó el ien repuntava després que el país nipó es disposi a intervenir el mercat. En resposta, la divisa japonesa pujava un 1% respecte al dòlar. Per la seva banda, la Unió Europea sembla que abandona la idea de limitar el preu del gas després que els estats membres ho hagin refusat.

Categories: General Tags: