Home > General > La dada de l’IPC dels Estats Units decep

La dada de l’IPC dels Estats Units decep

14/09/2022

Sembla que les dades de la inflació no donen una treva ni als mercats ni als consumidors. I és que la inflació del mes d’agost espanyola encara se situa per sobre del 10%, més concretament al 10,5%. Tot i així, ha retrocedit lleument respecte a la xifra del mes de juliol, la qual va marcar un rècord del 10,8%. Aquesta reducció lleu de la dada de la inflació es deu principalment a la baixada del preu de la gasolina. La part de la inflació que ha impulsat més la xifra a un nivell rècord han estat els aliments i les begudes no alcohòliques, en especial els següents ingredients: llet, formatges i ous, els quals han experimentat un increment de preus rellevant.
En aquest context, a l’espera de les dades de la inflació dels Estats Units, el mercat està efectuant una pausa en la seva tendència baixista i experimenta guanys, amb el selectiu espanyol intentant consolidar el 2%.
Les previsions del consens sobre la dada de l’IPC dels Estats Units són que hi hagi un repunt cap al 8,1% durant el mes d’agost, xifra una mica inferior a la del 8,5% del mes de juliol. Finalment, la inflació ha caigut només dues dècimes, fins al 8,3%, el mes d’agost. La dada ha sigut decebedora, ja que s’esperava un major descens donada la baixada del preu dels carburants, però, tal com en el cas espanyol, la pujada del preu dels aliments, els serveis mèdics i els cotxes nous no ha permès que aquesta xifra es relaxés. Recordem que aquesta xifra és clau, ja que depèn de l’evolució dels preus que els bancs centrals decidiran si moderar la seva agressivitat en la política monetària que estan aplicant aquest any.

Categories: General Tags: