Home > General > Els mercats es mostren afectats i intenten digerir la dada de l’IPC dels EUA

Els mercats es mostren afectats i intenten digerir la dada de l’IPC dels EUA

16/09/2022

Jornada mixta als mercats, amb el rerefons d’una possible recessió que cada vegada pren més força. La creació de llocs de treball sembla que s’hagi alentit, després de viure un estiu esplèndid degut als nivells d’ocupació del turisme, el qual ha marcat rècords i s’ha situat a nivells prepandèmics. Una vegada arribada la tardor i de cara a l’hivern, el consum també amenaça d’aturar-se en sec a causa de la forta pujada de tipus d’interès que han realitzat els bancs centrals degut a una inflació galopant provocada per lalt preu de l’energia.
En clau espanyola, després que Inditex hagi presentat els resultats els bancs prenen el seu relleu. A diferència de la gran majoria de selectius, l’IBEX-35 ha aconseguit tancar per sobre dels 8.000 punts degut en gran part a les cotitzacions positives dels bancs, després que hi hagi la porta oberta per part del govern espanyol a canvis en la tramitació de l’impost al      sector.
No obstant això, a la resta de selectius encara sembla que estan digerint la dada de l’IPC dels Estats Units, publicada dimarts passat, pendents i nerviosos per la reunió de la setmana vinent de la Reserva Federal. En menys d’una setmana sabrem si el Banc Central dels Estats Units decideix endurir encara més la seva política monetària, sobretot després de conèixer les dades de la inflació del país. La possibilitat de la pujada d’un 1%, o el que és el mateix i en llenguatge financer, 100 punts bàsics, pren més força, tot i que l’esperança que ho facin en menor quantitat, 75 punts bàsics, encara resta sobre els ànims dels inversors.
En aquest context, l’euro se situa pràcticament a la paritat amb el dòlar, pendent del pla de xoc energètic de Brussel·les per tal d’afrontar l’escassetat d’energia durant el pròxim     hivern.

Categories: General Tags: