Home > General > El cost de l’energia, a debat a Europa

El cost de l’energia, a debat a Europa

13/09/2022

Guanys força rellevants a les borses europees en un moment de molta tensió arran de la crisi energètica, com també en l’esfera militar pel fructífer avenç de les tropes ucraïneses sobre les russes a la província de Járkov. Mentrestant, les autoritats europees treballen en la posada a punt del paquet de mesures d’emergència de la Unió Europea que es presentarà demà.
L’Euro Stoxx-50, índex representatiu del vell continent, va tancar el dia àmpliament per sobre dels 3.600 punts, incrementant-se un 2,14%. El principal impulsor de la referència van ser les empreses alema­nyes i italianes, ja que els índexs més importants d’aquests països van augmentar un 2,40% i un 2,33%, respectivament. A Wall Street també predominava el verd, tot i que en una magnitud més moderada. És així com l’S&P-500 s’apuntava un 0,69% a mitjan sessió, sense presentar gran disparitat respecte de les altres referències. Una part d’aquest optimisme s’explica a causa d’una lleugera reducció en les expectatives d’inflació futures.
Pel que fa a l’agenda macroeconòmica, cal ressaltar el creixement del PIB mensual del Regne Unit en un 0,2%, millorant des de la caiguda del 0,6% de l’anterior mes, i el tímid augment del 0,1% en la producció manufacturera, que ha quedat tres dècimes per sota del que preveia el mercat.
Per últim, l’euro cotitzava a l’alça respecte al dòlar, continuant la tendència que porta des de fa una setmana, situant el tipus de canvi prop de l’1,0127.

Categories: General Tags: