Home > General > Pujada històrica de 75 punts bàsics per part del BCE

Pujada històrica de 75 punts bàsics per part del BCE

10/09/2022

Finalment dijous vam conèixer la pujada històrica efectuada per part del Banc Central Europeu (BCE), el qual va realitzar un augment dels tipus del 75 punts bàsics, el moviment més contundent en tota la seva història. En aquest sentit, la taxa de dipòsit se situa al 0,75% i la de refinançament a l’1,25%. La presidenta del BCE, Christine Lagarde, va declarar que tot i haver tingut un estil considerat bo per a l’economia degut a un turisme que ha impulsat l’economia europea, sobretot en països on aquest té un pes important com, per exemple, Espanya, no és suficient per tal de frenar la desacceleració econòmica que es preveu. Aquest fet de reconèixer que l’activitat econòmica frenarà amb una inflació desbocada, sense esperances d’estabilitzar-se, deixa un escenari per als consumidors molt difícil. La crisi del cost de vida és la que toca afrontar, sobretot per part dels governs, aplicant mesures per tal d’alleugerir tant com sigui possible aquesta situació.
D’altra banda, el Regne Unit no deixa de ser portada. I és que si a principi de setmana semblava que per fi es nomenava la nova primera ministra, Liv Truss, en substitució de Boris Johnson, dos dies després hem conegut la notícia del traspàs de la Reina Elisabet II del Regne Unit, sobirana durant els últims setanta anys, en un moment en què el país es troba en una situació crítica. Cal destacar que la borsa de Londres representa un 3,9% del total de les accions mundials, havent deixat el país de ser líder en el sector industrial i amb la sortida de la Unió Europea que encara s’està intentant gestionar.
Per últim, ahir es va celebrar la cimera de la Unió Europea per tal de decidir quines seran les mesures que s’adoptaran davant de la crisi energètica provocada pel conflicte provocat per Rússia.

Categories: General Tags: