Home > General > Setmana clau: reunió del BCE dijous

Setmana clau: reunió del BCE dijous

06/09/2022

Iniciem setmana amb noves caigudes als mercats de valors, amb l’excepció de Wall Street, la qual va romandre tancada per la festivitat del Labor Day, així aconseguia evitar la cotització en una jornada en què els mercats es deixaven emportar pel pessimisme. La crisi energètica i el risc de recessió continuen sent els dos eixos sobre els quals gira el pessimisme del mercat i que profunditza unes pèrdues que, tot i el lleu repunt de final de juliol, sembla no voler frenar.
D’altra banda, el FTSE-100 aconseguia enregistrar color verd després que el Partit Conservador del Regne Unit hagi decidit finalment qui serà el nou primer ministre del país en substitució del ja ex primer ministre Boris Johnson. L’elegida ha estat Liz Truss. En aquest context, la lliura esterlina es devaluava a nivells no vistos des del 1985, perdent el simbòlic rang dels 1,15 dòlars.
Seguint la línia de les divises, l’encreuament del dòlar respecte a l’euro també marcava nivells històrics no vistos en 20 anys, perdent els 0,99 centaus. Aquest fet en una setmana clau per a Europa, ja que dijous vinent hi ha reunió del Banc Central Europeu (BCE), la primera després del primer augment de tipus per part de la institució de política monetària en anys. En aquest cas, el BCE haurà de decidir si augmenta els tipus d’interès en 50 o 75 punts bàsics per tal de controlar una inflació disparada.
Per últim, en el mercat de matèries primeres, l’OPEP+ avisa sobre una reducció en la producció de petroli que, tot i ser simbòlica, ha impulsat el preu del cru per sobre del nivell dels 96 dòlars per barril.

Categories: General Tags: