Home > General > Un respir a la volatilitat de les borses

Un respir a la volatilitat de les borses

03/09/2022

Les borses van rebotar amb decisió a l’última sessió de la setmana, amb avenços força rellevants en el continent europeu. D’aquesta manera, l’Euro Stoxx-50 va obtenir increments superiors dos punts percentuals, sobretot ajudat per les empreses alemanyes i italianes. Mentrestant, a Wall Street també imperava l’optimisme, però els guanys eren de menor magnitud. Tanmateix, al mercat asiàtic van predominar les pèrdues, concentrant-se en major grau a la Xina.
Al calendari econòmic el principal esdeveniment va ser la publicació de l’informe laboral dels Estats Units, on es van donar a conèixer diferents indicadors com la taxa d’atur, que va augmentar dues dècimes al 3,7% interanual, i les nòmines privades no agrícoles, que van superar les estimacions situant-se en 308K. Addicionalment, els ingressos mitjans per hora van registrar una alça del 5,2% interanual, per sota de les previsions del mercat. Aquestes dades són claus per guiar l’actuació de la Reserva Federal en la presa de decisions de tipus d’interès, on el següent ajustament tindrà lloc el 21 de setembre.
En l’esfera geopolítica, la crisi energètica europea continuava sent la protagonista, el principal gasoducte, Nord Stream 1, segueix en manteniment temporal per ordre del Kremlin, que assegura que les sancions dificulten l’operativitat de la infraestructura. A Europa impera una visió molt diferent, ja que des de Brussel·les s’afirma que són represàlies per la guerra a Ucraïna. Mentrestant, els països del vell continent lluiten a contrarellotge per omplir els inventaris d’energia i mitigar els efectes de la creixent demanda a l’hivern.

Categories: General Tags: