Home > General > Dolorós inici de setembre

Dolorós inici de setembre

02/09/2022

L’Euro Stoxx-50 va tancar a la baixa en 3.455 punts caient un 1,75% en el dia. Wall Street també cotitzava en vermell, amb l’S&P-500 retrocedint un punt percentual i el Nasdaq caient un 2%. Tampoc es van salvar les borses asiàtiques, on les davallades van ser de magnitud similar.
L’aversió al risc va tenir un origen multifactorial. En primer lloc la Xina va intensificar les restriccions socials seguint la política de covid zero que ha portat a terme des de l’inici de la pandèmia. El govern va confinar Chengdu, ciutat de vital importància industrial, afectant negativament els preus de les matèries primeres. En aquest sentit, el petroli va recollir l’expectativa d’una inferior demanda a l’Àsia amb pèrdues superiors al 3%. D’altra banda, també vam conèixer que el PMI de Caixin va entrar en terreny contractiu baixant de 50,4 a 49,5.
A l’agenda econòmica europea va destacar la publicació del PMI manufacturer de la zona euro, que va decebre disminuint una dècima des de l’anterior lectura i mantenint-se en nivells per sota de 50. En canvi, la taxa d’atur es va situar en línia amb les expectatives en el 6,6%. A França el PIB va decréixer segons les estimacions del consens, marcant una variació del 4,2% interanual.
Als EUA les publicacions millors que les esperades pels analistes de les noves peticions de subsidi d’atur i del PMI manufacturer de l’ISM no van aconseguir treure les borses del terreny negatiu.

Categories: General Tags: