Home > General > Mario Draghi es queda

Mario Draghi es queda

21/07/2022

Bones notícies per al panorama polític europeu. Després de dies convulsos i incerteses en el marc polític italià, amb el primer ministre Mario Draghi renunciant al càrrec, el primer cop de fre a aquesta sortida el va posar Matarella, el president de la República italiana, no acceptant aquesta renúncia. Aquest dimecres hem conegut que finalment Draghi es queda. Ha exigit unitat entre els partits per poder seguir. Aquest gest del president ha sigut suficient per calmar els mercats i destensar-los, fet que provocava que el bo de referència italià rebaixés posicions i l’estretament de la prima de risc del país.
En aquest context, l’euro viu unes sessions de guanys després de tocar la paritat amb el dòlar. Sembla que aquesta paritat està sent una resistència difícil de perforar, i la moneda única del Vell Continent ja cotitza amb una alça del 2,2% en menys de 6 dies. Amb aquest moviment, el balanç del comportament entre ambdues divises queda amb una caiguda de l’1% de l’euro.
Pel que fa a la crisi energètica, sorgeixen nous dubtes respecte al gas rus. La Unió Europea presenta un pla per reduir la dependència del gas procedent de Rússia de cara a preparar-se per aquest hivern, on es preveu que hi hagin problemes en aquest sentit. Dins del pla de la Unió Europea, la Comissió Europea demanarà als països que redueixin l’ús de gas natural i que les llars, voluntàriament, redueixin un grau el seu termòstat de casa.
Finalment, tota l’atenció dels inversors està dipositada en la decisió sobre tipus del Banc Central Europeu, que coneixerem aquest dijous. La gran pregunta és si els tipus es començaran a apujar en 25 punts bàsics o si el BCE serà més agressiu i farà una pujada de 50 punts bàsics.

Categories: General Tags: