Home > General > El BCE, clar protagonista de la setmana

El BCE, clar protagonista de la setmana

20/07/2022

Tots atents a aquest dijous en què el clar protagonista és el BCE. La reunió de la institució monetària ja ha començat i es dona per fet que després d’11 anys amb els tipus sense pujar hi haurà alça de tipus. El mateix BCE, en la seva anterior reunió, ja va anunciar que aquest mes de juliol apujaria els tipus en 25 punts bàsics. Tot i això, els inversors ja s’estan anticipant que el moviment de la entitat presidida per Christine Lagarde podria actuar de manera més agressiva i executar una pujada de 50 punts bàsics.
I és que aquest dimarts hem conegut la dada de la inflació de la Zona Euro del mes de juny, la qual ha escalat fins al màxim del 8,6% interanual, cinc dècimes per sobre de la dada del mes de maig. Com no podia ser d’altra manera, la energia i els aliments eren els factors que més aportaven a aquesta pujada de la inflació. És per aquest motiu que al mercat ja es parla de la pujada de 50 punts bàsics.
Quant a la presentació de resultats empresarials del segon trimestre, la farmacèutica i multinacional americana Johnson & Johnson sorprenia negativament en publicar una reducció del 20% del benefici per l’impacte de la fortalesa del dòlar que llastrava els resultats de la companyia, ja que la repatriació de beneficis d’altres països amb divisa diferent al dòlar perdien valor. Tot i això, també informava que ha augmentat un 3% les vendes.
Per últim, els preus del petroli queien atès el nou augment de casos de covid-19 a la Xina, que han avivat els temors de nous confinaments i, per tant, ha afectat la demanda del petroli.

Categories: General Tags: