Home > General > La política desvia l’atenció de la inflació

La política desvia l’atenció de la inflació

09/07/2022

El dia va començar amb la lamentable notícia del tiroteig contra l’ex primer ministre japonès Shinzo Abe, conegut mundialment per ser el pare de les polítiques econòmiques conegudes com a Abenomics, quan estava pronunciant un discurs als afores de l’estació de tren de la ciutat nipona de Nara. Líders polítics d’arreu del món van mostrar la seva commoció i les condolences pel terrible succés, que de moment ha tingut com a conseqüència la detenció d’un home com a presumpte autor dels fets.
D’altra banda, la política del Regne Unit entrava en turbulències després de la dimissió de Boris Johnson, iniciant-se el procés pel qual s’escollirà un substitut. Les apostes contenien més d’una dotzena d’aspirants al càrrec.
En la primera setmana de juliol les borses van mantenir un sentiment moderadament alcista, fet que dona un respir als inversors després d’un mes de juny marcat per una altíssima volatilitat. L’Euro Stoxx lluitava per superar decididament la barrera dels 3.500 punts, mentre que l’S&P-500 intentava no perdre els 3.900.
En el mercat Forex el parell de divises més negociat del món, l’eurodòlar, es movia amb menor intensitat que en anteriors sessions i pràcticament acariciava la paritat. Els analistes estan descomptant que el Banc Central Europeu no serà tan contundent com la Reserva Federal en el camí cap a la restricció monetària, ja que els riscos de recessió i geopolítics que amenacen l’estabilitat econòmica del vell continent estan obligant les autoritats a actuar amb major cautela.
Per últim, el més destacable del calendari econòmic va ser la publicació de les nòmines no agrícoles i la taxa d’atur dels Estats Units.

Categories: General Tags: