Home > General > Serà un rebot o un avenç sostingut?

Serà un rebot o un avenç sostingut?

08/07/2022

La borsa va donar un respir ahir en una sessió marcada per cotitzacions en verd. Els inversors s’estan acostumant a un context de volatilitat que recorda els mesos de patiment a la primera meitat del 2020. D’aquesta manera, l’Euro Stoxx-50 va tancar el dia acariciant nivells de 3.500, que suposava un increment diari de l’1,95%, mentre que l’S&P-500 avançava un punt percentual, situant-se prop dels 3.900 punts. Cal destacar el bon comportament que el Nasdaq està presentant en les últimes sessions, alhora que la por inversora a la inflació s’ha vist reduïda degut a les majors probabilitats d’entrar en recessió i les recents correccions de les matèries primeres.
Del calendari econòmic destaquem la publicació de les actes de política monetària del BCE, preludi de la propera reunió de l’organisme el 21 de juliol. D’altra banda, la política del Regne Unit va ser protagonista del dia degut a la dimissió del primer ministre, Boris Johnson, obligat a deixar el càrrec per la pèrdua de recolzament del Partit Conservador. Aquesta acció obre un període d’incertesa per a la política anglesa, que passarà per un període d’elecció d’un nou líder que podria allargar-se mesos.
Per últim, viatgem a l’Àsia per malauradament confirmar un empitjorament dels casos de covid-19 a Xangai, alhora que el govern del gegant asiàtic anuncia un programa d’estímul fiscal per reactivar la demanda en el segon semestre, altament deprimida per la crisi immobiliària i la pandèmia.

Categories: General Tags: