Home > General > El dòlar vorejant la paritat amb l’euro

El dòlar vorejant la paritat amb l’euro

13/07/2022

Setmana que recordarem per ser la que es va arribar a veure la paritat de l’euro amb el dòlar després de més de 20 anys sense haver-ho vist. L’euro, després d’haver marcat mínims durant la setmana passada, aquest dilluns i dimarts ha continuat perdent posicions respecte al dòlar, depreciant-se l’1,3% i tocant la paritat.    La divisa comuna continua veient-se afectada pels temors que es pugui produir un tall en el subministrament del gas, que ja s’ha reduït a la meitat des de mitjan mes de juny. Justament aquest dilluns, 11 de juliol, es va fer un tall en el subministrament del gas rus al gasoducte Nordstream 1, que és previst que duri fins al 21 de juliol, a causa de feines de manteniment. Aquesta maniobra preocupa fortament els inversors, ja que els experts dubten que el gas rus torni a fluir en direcció a Europa, aprofitant el context que Rússia pressiona Europa, caracteritzada per la seva dèbil capacitat energètica.
Pel que fa a les dades macroeconòmiques que coneixerem aquesta setmana, la més important serà aquest dimecres, amb la publicació de la dada de la inflació tant als Estats Units com a Europa. Als Estats Units s’espera una publicació de l’IPC del 8,8%. Tot el que sigui superior a aquesta dada aproximarà la Reserva Federal a dur a terme una pujada de 75 punts bàsics en la seva reunió d’aquest mes de juliol. En canvi, tot el que sigui inferior a aquesta dada, la pujada esperada per la FED serà de 50 punts bàsics.
Finalment, cal recordar que aquest dijous arrenca la temporada de resultats, amb el rerefons dels temors a una recessió, el dòlar més fort que mai, problemes energètics i confinaments a la Xina.

Categories: General Tags: