Home > General > Iniciem la setmana amb el Fòrum de Cintra

Iniciem la setmana amb el Fòrum de Cintra

28/06/2022

Iniciem l’última setmana del mes de juny arribant a l’equador del 2022, un any amb unes correccions importants tant als mercats de renda fixa com als mercats de renda variable. Així doncs, tot i aquest entorn, divendres passat, dia de Sant Joan, els mercats ja ho van celebrar amb pujades generoses, en especial els mercats dels Estats Units, amb remuntades superiors al 3%. En aquest context, el Banc Central Europeu, a un mes d’una de les seves reunions més importants de la història, ja que s’espera la primera pujada de tipus després de molts anys amb els tipus d’interès en mínims, celebra el seu fòrum a la ciutat portuguesa de Cintra. Aquest fòrum durarà tres dies i la màxima preocupació és sobre les mesures que el banc ha de prendre per tal de fer front a l’actual entorn econòmic d’inflació a màxims en dècades.
D’altra banda, els tres presidents de les màximes institucions monetàries del món, Christine Lagrade, Jerome Powell i Andrew Bailey, compareixeran en un debat demà a Cintra. En clau macroeconòmica, aquesta setmana es publicaran una sèrie de dades als Estats Units que donaran pistes sobre l’evolució de l’economia enmig de l’agressiva pujada de tipus d’interès. A l’Eurozona coneixerem aquest divendres, 1 de juliol, les dades de la inflació dels preus al consum del mes de juny, on s’esperen nous màxims en un 8,3% interanual, ja que tant els costos de l’energia com els dels aliments segueixen disparats.

Categories: General Tags: