Home > General > L’activitat empresarial a Europa es ressent

L’activitat empresarial a Europa es ressent

24/06/2022

El més destacable del dia van ser les publicacions de PMI de diverses regions a Europa. En general, l’evolució de l’indicador va ser baixista i per sota de les estimacions dels analistes, a excepció del sector serveis del Regne Unit, que es va mantenir inva­riable.
La zona euro va mantenir-se per sobre de la barrera de 50 que marca la frontera entre l’expansió i la contracció econòmica, però apropant-se perillosament. En el sector manufacturer la lectura es va situar en 52, en el de serveis en 52,8 i en el compost en 51,9.
Addicionalment, també es va publicar el butlletí econòmic del BCE i va tenir lloc la cimera de líders de la Unió Europea.
Als Estats Units va continuar la compareixença de Powell davant la Cambra de Representants en un dia que va estar marcat per la publicació de les noves peticions de subsidi d’atur.
En el plànol energètic el gas natural va continuar escalant un 3% més, arrossegat per les expectatives de mancança de la matèria primera a Europa, mentre que el petroli cotitzava en negatiu prop dels 110 dòlars per barril de Brent davant la perspectiva d’una possible recessió que impacti en la demanda.
Els mercats de renda variable europeus no van donar treva, l’Euro Stoxx-50 va tancar un 0,82% avall en 4.436 punts i el DAX alemany s’emportava la pitjor part amb una davallada de l’1,76%. A Wall Street l’S&P-500 cotitzava pràcticament pla, mentre el Nasdaq es desmarcava cotitzant mig punt percentual a l’alça.

Categories: General Tags: