Home > General > Comença la cimera de l’OTAN a Madrid

Comença la cimera de l’OTAN a Madrid

29/06/2022

El fòrum que s’està celebrant aquests dies a la ciutat portuguesa de Cintra ja ha deixat els primers titulars i aquests han vingut protagonitzats per la presidenta del Banc Central Europeu, Christine Lagarde, que ha afirmat en l’inici del seu discurs que la màxima autoritat de política monetària apujarà els tres tipus clau a l’Eurozona (el tipus principal de refinançament, el tipus marginal de crèdit i la taxa de dipòsit). Tot i aquesta afirmació tan contundent, la frase més important que ha expressat Lagarde ha sigut la següent: “Anirem tant lluny com sigui necessari per tal de fer tornar la inflació al 2%.” Canviant de punt, una altra reunió important s’està celebrant a la capital espanyola: la cimera de l’OTAN, on s’espera desencallar la candidatura a l’entrada a l’OTAN de Suècia i Finlàndia. En aquest context, després de l’obertura dels mercats aquesta setmana sense cap rumb, amb un dilluns amb tancaments plans en els principals índexs borsaris, ahir els mercats cotitzaven en verd. Per part dels mercats dels Estats Units, apuntaven una obertura a l’alça. Un punt que cal destacar a l’altra punta de l’Atlàntic eren els decebedors resultats trimestrals que Nike publicava, en haver de fer front als problemes relacionats amb la pandèmia a la Xina, el seu mercat més rendible. Aquest fet pesarà sobre els índexs americans i es farà notar.
Per últim, destaquem els preus del petroli, els quals continuen amb la seva pujada, després que s’hagi conegut que a Pequín i Xangai no s’ha registrat cap nou contagi de covid.

Categories: General Tags: