Home > General > Sessió volàtil que es recupera a la segona meitat

Sessió volàtil que es recupera a la segona meitat

23/06/2022

El dia va començar amb pèrdues d’elevada magnitud a Europa i futurs dels Estats Units força baixistes. Tanmateix, més tard el mercat es va girar a l’alça recuperant en gran manera les caigudes, però Europa no va aconseguir finalitzar en verd. De fet, l’Euro Stoxx-50 es va deixar un 0,84% en el dia, tancant en 3.464 punts. En canvi, Wall Street cotitzava moderadament en verd en horari de tancament de borses al vell continent recolzat per la compareixença de Powell al Senat.
El president de la Fed reconeixia que l’alça de tipus pot facilitar el camí cap a una recessió econòmica, però encara tenia confiança a assolir un “aterratge suau”, que és la definició que s’està utilitzant per descriure el desitjable futur escenari: un increment dels tipus d’interès suficient per estabilitzar els preus i progressivament rebaixar la inflació, unit a una economia resilient que patirà una desacceleració però sense arribar una recessió.
També va apuntar que es preveu un tipus oficial als Estats Units d’entre el 3%-3,5% a final d’any, que deixa la porta oberta a quatre augments de com a mínim 50 punts bàsics. És aquesta determinació en la lluita contra la inflació el que va animar les borses estatunidenques.
Al calendari econòmic la xifra més rellevant va ser la de publicació de l’IPC del Regne Unit. El país anglosaxó va experimentar una alça de preus del 9,1% interanual, no vista en dècades. A nivell mensual, la lectura va fer un salt del 0,7% al maig, una dècima per sobre del previst pels analistes.

Categories: General Tags: