Home > General > Wall Street obre la setmana amb alces importants

Wall Street obre la setmana amb alces importants

22/06/2022

La sessió es va allunyar del sentiment d’aversió al risc que ha afectat els mercats financers les últimes setmanes, donant una alegria als inversors enmig d’un escenari macroeconòmic i geopolític altament incert.
Wall Street s’apuntava alces de més del 2%, destacant especialment l’índex Nasdaq de tecnològiques, que en horari de tancament europeu augmentava un 2,87%. La referència S&P-500 no es quedava gaire enrere, sumant un 2,44% i quedant per sobre dels 3.760 punts. A Europa els guanys van ser més moderats ja que l’Euro Stoxx-50 va obtenir una pujada que va arribar al punt percentual. L’índex europeu va tancar el dia acariciant els 3.500 punts. Podem dir que en aquest dia els inversors es van centrar més en el fet que les correccions de gran magnitud que hem patit aquest any ja estan descomptant gran part de la desacceleració econòmica que ens tocarà viure. Tot i així, cal mantenir la cautela ja que el terra en un mercat baixista no és fàcilment predictible, i per tant cobra alta rellevància la diversificació de les carteres.
Al calendari macroeconòmic no hi va haver grans novetats, però entre elles va destacar la publicació de l’evolució de les vendes dels habitatges de segona mà dels Estats Units i les vendes minoristes al Canadà.
Per últim, com a notícia empresarial del dia destaca el repunt en les accions de Kellog, afavorides per la decisió de la direcció de dividir-la en tres companyies i centrar-se en la secció d’aperitius de l’empresa.

Categories: General Tags: