Home > General > Recuperació generalitzada de les borses europees

Recuperació generalitzada de les borses europees

21/06/2022

Dia tranquil quant a publicacions macroeconòmiques, on van destacar la fixació de la taxa de préstecs preferencials del Banc de la Xina, la qual es va mantenir en el 3,70%, i l’índex de preus del productor alemany, que va avançar un 1,6% en el mes de maig.
En l’esfera de la política monetària vam seguir la compareixença de la presidenta Lagarde del BCE i altres membres de l’organisme, així com autoritats del FOMC i el BoE.
Els mercats de renda variable van cotitzar sense la referència de Wall Street per jornada de festivitat. A Europa els índexs van iniciar la setmana amb increments moderats i generalitzats en totes les regions geogràfiques, intentant recuperar part de les pèrdues de la setmana anterior, que va estar marcada per alts nivells de volatilitat.
D’altra banda, Alemanya s’avançava als talls de subministrament de gas rus amb la recerca d’altres alternatives energètiques, fins i tot estudiant la possibilitat de posar en marxa centrals elèctriques de carbó que havien decidit eliminar abans de la crisi energètica en la qual està immersa el continent. Mentrestant,  els canvis en les relacions comercials globals es feia patent amb la publicació que les importacions de la Xina de gas rus van augmentar un 55% interanual, assolint un nivell record. El gegant asiàtic està aprofitant els descomptes que suposen les sancions d’Occident a l’energia russa i el Kremlin està demostrant la seva capacitat de trobar compradors alternatius del seu petroli.
Per últim, l’euro s’apreciava un 0,30% respecte al dòlar, situant el tipus de canvi en 1,0531.

Categories: General Tags: