Home > General > Intentant aixecar el cap en una setmana plena de corbes

Intentant aixecar el cap en una setmana plena de corbes

18/06/2022

Després de les fortes baixades dels índexs dels Estats Units després de la roda de premsa de la Fed anunciant la pujada de tipus de 75 punts bàsics, ahir sembla que Wall Street obria amb to mixt intentant recuperar-se de la forta patacada viscuda i ajudat pel to positiu dels mercats europeus, que cotitzaven en verd. Bulard, president de la Fed de San Luis, afirmava que tant la Reserva Federal com el Banc Central Europeu tenien suficient credibilitat per arribar a reduir la inflació sense provocar una recessió profunda i aconseguir l’anomenat Soft Landing de l’economia.
D’altra banda, i canviant radicalment de tema, el president de Rússia, Vladímir Putin, va realitzar unes declaracions ahir al Fòrum Econòmic Internacional de Sant Petersburg, a Rússia, tot afirmant que el seu país entrava en un nou ordre mundial com un país modern i poderós. Paraules molt seguides per la comunitat internacional ateses les circumstàncies actuals de Rússia i, analitzant els punts i les comes del discurs de Putin, un punt clau en el conflicte que s’està vivint actualment amb Ucraïna.
Per la seva banda, els països de la Unió Europea van donar definitivament el vistiplau al pla de recuperació de Polònia. Aquest és un dels principals països beneficiaris del fons de recuperació europeu postpandèmia i rebrà la quantitat de diners establerta si compleix amb les reformes i inversions que ha pactat amb Brussel·les després d’un any de negociacions.

Categories: General Tags: