Home > General > L’IPC als Estats Units colpeja els mercats financers

L’IPC als Estats Units colpeja els mercats financers

11/06/2022

Les borses es van desplomar l’últim dia de cotització de la setmana fruit, en gran manera, de la publicació de l’IPC als Estats Units. L’Euro Stoxx-50 va corregir un 3,40% baixant dels 3.600 punts- mentre l’índex S&P-500 cotitzava amb uns pèrdues properes al 3% en horari de tancament borsari al vell continent. El Nasdaq, com està sent habitual aquest any pel seu alt component d’empreses growth, era el més damnificat per la caiguda amb un retrocés de més del 3,50%.
Les dades d’inflació als Estats Units que van generar aquesta volatilitat van situar l’IPC interanual en el 8,6%, apuntant una variació a l’alça de l’1% en termes mensuals. Ambdues lectures van estar tres dècimes per sobre de la previsió dels analistes. Quant a l’IPC subjacent, que no té en compte els components més volàtils (energia i aliments frescos), l’alça interanual va ser del 6% vs. el 6,2% anterior, i la mensual, del 0,6% (idèntica a l’anterior revisió).
La incertesa sobre quant tocarem sostre en l’escalada de preus que estem vivint des del 2021 va pesar sobre el sentiment del mercat, provocant una sessió molt volàtil que posa en preu l’enduriment de la política monetària en els països desenvolupats.
En l’agenda macroeconòmica també van destacar l’IPC d’Espanya, que es va situar en el 8,7% interanual, i el de la Xina, que va presentar una variació del 2,1%. El gegant asiàtic va tornar a ser notícia un dia més per una nova onada de casos de covid a Xangai que ha causat el confinament de més de la meitat de la població de la ciutat.

Categories: General Tags: