Home > General > Missatge ‘hawkish’ del Banc Central Europeu

Missatge ‘hawkish’ del Banc Central Europeu

10/06/2022

Àmplies pèrdues a les borses mundials arran de la decisió de tipus d’interès del BCE i la posterior compareixença de Lagarde.
La presidenta va donar un missatge de política monetària més agressiu del previst, argumentant que si la inflació no desaccelera l’organisme es veuria obligat a augmentar els tipus d’interès al setembre en més de 25 punts bàsics. Quant al creixement esperat de la zona euro, va rebaixar les previsions del 3,7% al 2,8% i també va posar en relleu que si fos necessari s’utilitzarien instruments per evitar la fragmentació a Europa, evidenciant la creixent bretxa en els costos d’endeutament entre els països financerament sanejats com Alemanya, i els països altament endeutats del sud. Recordem que l’última lectura d’inflació de la zona euro es va situar en el 8,1%, lluny de l’objectiu a mitjà termini del 2%. El mercat ja descompta una pujada de tipus d’interès de 25 punts bàsics al juliol i de 50 punts bàsics al setembre.
Els mercats de renda variable europeus van reaccionar a la baixa, amb l’Euro Stoxx-50 retrocedint un 1,70% i tancant en 3.721 punts. Wall Street cotitzava pèrdues més moderades, de prop de mig punt percentual en el cas de l’S&P-500.
La renda fixa va recollir ràpidament les paraules de Lagarde amb un increment substancial en els rendiments del deute. Per exemple, el Bund va passar en qüestió de minuts de l’1,35% a l’1,42%, tocant màxims del 2022.

Categories: General Tags: