Home > General > El Brent torna a superar els 120 dòlars per barril

El Brent torna a superar els 120 dòlars per barril

09/06/2022

La renda variable va tenir un comportament majoritàriament baixista en la sessió europea i americana d’ahir. Les excepcions van ser l’índex AEX d’Amsterdam i l’IBEX-35, que van tancar un 0,26% i un 0,07% amunt, com també el Nasdaq a l’altra banda de l’Atlàntic, que cotitzava amb una alça moderada en horari de tancament al vell continent.
El sentiment a l’Àsia va ser totalment contrari, amb el Nikkei-225 pujant un punt percentual i els índexs de la Xina presentant guanys moderats. Sobretot va destacar el Hang Seng de Hong Kong amb un avenç del 2,24%.
Com a notícia empresarial del dia, cal destacar la publicació de l’empresa tèxtil Inditex quant als beneficis del primer trimestre del 2022, ja que es van disparar el 80% per l’acusat augment de les vendes. L’empresa es va mostrar resilient a la inflació en haver pogut incrementar els preus dels seus productes sense afectar excessivament la demanda, una tendència que veurem en els propers trimestres si continua. L’acció celebrava la notícia pujant en el dia un 6,35%.
En el calendari econòmic, el PIB trimestral de la zona euro va registrar un creixement del 5,4% interanual, mentre que el PIB del Japó va retrocedir un 0,5% interanual. Per últim, el petroli tornava a repuntar després d’un augment inesperat dels inventaris de cru de l’AIE, el preu del Brent superava els 123 dòlars per barril, cotitzant molt a prop de màxims de l’any.

Categories: General Tags: