Home > General > El RBA accelera el ritme de pujades de tipus d’interès

El RBA accelera el ritme de pujades de tipus d’interès

08/06/2022

El pessimisme va marcar l’inici de setmana en els mercats de renda variable europea. La referència Euro Stoxx-50 va tancar un 0,83% avall, superant lleugerament els 3.800 punts, sent el PSI portuguès l’únic índex que es va desmarcar amb un avenç de l’1,21%. Pel que fa a Wall Street, en horari de tancament al vell continent l’S&P-500 cotitzava pràcticament pla, similar a l’índex Nasdaq d’accions tecnològiques. Les petites i mitjanes empreses representades pel Russell-2000 lideraven els guanys amb un increment de mig punt percentual.
Pel que fa a Àsia i Oceania, l’únic moviment destacable va ser el de la borsa australiana, que va caure un 1,53% afectada per la sorpresa en la decisió de tipus d’interès del Banc Central. L’organisme va anunciar un augment de 50 punts bàsics fins al 0,85%, mentre el mercat descomptava un augment idèntic a l’anterior de 25 punts bàsics.
En l’agenda macroeconòmica els esdeveniments més destacables van ser una disminució del 2,7% en les comandes industrials a Alemanya, el PMI compost del Regne Unit, que es va situar en 53,1, i l’evolució de la balança comercial als Estats Units.
Per últim, cal destacar que el Banc Mundial va advertir dels creixent risc d’estagflació econòmica i va retallar les previsions de creixement d’aquest any al 2,9%. D’altra banda, la secretària del Tresor estatunidenc, Janet Yellen, també va donar un missatge preocupant envers els actuals nivells d’inflació i les pertorbacions en els preus de l’energia i els aliments, que s’han agreujat pel conflicte a Ucraïna.

Categories: General Tags: