Home > General > Tancament de setmana atents a les dades del mercat laboral dels EUA

Tancament de setmana atents a les dades del mercat laboral dels EUA

04/06/2022

Els inversors tanquen la setmana atents a la publicació de l’informe del mercat laboral dels Estats Units corresponent al mes de maig, el qual es presentava a les 14.30 hora espanyola. Un indicador clau, juntament amb les dades de la inflació, en les decisions de la Reserva Federal a l’hora de prendre decisions. S’espera que la creació sigui de 325.000 nòmines no-agrícoles, una dada inferior a la del mes passat, i que la taxa d’atur baixi una dècima respecte al mes anterior i se situï al 3,5%. D’altra banda, la Reserva Federal dels Estats Units ja ha advertit que no hi haurà pausa en el seu camí de pujada de tipus d’interès i que, per tant, no hi haurà un relaxament de les condicions de política monetària, tot al contrari. Així doncs, la probabilitat d’un hard landing pren més força i els inversors actuen de manera cautelosa a l’hora de prendre les seves decisions. A mesura que l’hora de la publicació de l’informe del mercat laboral s’acostava, el selectiu espanyol perdia força i se situava en terreny negatiu pel temor a allò que les xifres mostrarien. D’altra banda, l’IBEX-35 es veia afectat per la doble suspensió de cotització de les empreses Acerinox i Apream, davant de les informacions d’una possible fusió entre ambdues. La resta dels mercats europeus segueix l’estela alcista que va deixar dijous Wall Street, amb les tecnològiques al capdavant dels avenços en una jornada condicionada pel festiu d’una de les principals places, la borsa de Londres.

Categories: General Tags: