Home > General > El mes de juny comença amb noves caigudes

El mes de juny comença amb noves caigudes

03/06/2022

Tanquem un mes de maig negatiu amb la volatilitat com a protagonista. Semblava que començàvem el mes de juny amb millor peu, però a mitja tarda el signe canviava i la volatilitat tornava a instal·lar-se als mercats de valors. Aquesta setmana els inversors estan molt atents als moviments dels bancs centrals, tot analitzant les declaracions dels seus principals components i estudiant si aquestes pujades de tipus provocaran un soft landing, és a dir, si l’economia se sabrà adaptar i no es desencadenarà cap recessió, o si, pel contrari, es produirà un hard landing i les conseqüències d’aquest canvi de política monetària cap a restrictiva seran nefastes. La inflació i la seva evolució tindran molt a veure en el resultat.
D’altra banda, dijous els inversors estaran molt atents a la reunió de l’OPEP, en un moment de preus del petroli a l’alça per les noves sancions d’Europa a Rússia en torn al tall de les importacions del cru. S’espera que l’OPEP pugui decidir augmentar la producció per tal de substituir Rússia i això permetria que el to dels mercats millorés. A més, l’Aràbia Saudita podria estar disposada a incrementar la seva oferta de cru per tal de compensar la menor producció de Rússia.
D’altra banda, els països del nord d’Europa estan debatent plans per crear una xarxa elèctrica comuna sota el mar del Nord que connecti els seus futurs parcs eòlics marins, en un intent de reforçar la seguretat energètica de la regió.

Categories: General Tags: