Home > General > Grans potències mundials en procés de negociació

Grans potències mundials en procés de negociació

19/03/2022

Els mercats de renda variable global van cotitzar mixtos a l’última sessió de la setmana, en un clima d’estancament en les negociacions entre Rússia i Ucraïna. En aquest sentit, va ser d’especial rellevància la reunió a distància entre Joe Biden, president dels Estats Units, i el seu homòleg xinès, Xi Jinping, amb l’objectiu d’avançar en converses que puguin ajudar a la mitigació de les conseqüències i resolució del conflicte militar a l’est d’Europa.
Un dels temes més seguits en aquest conflicte és la valoració de les sancions sobre l’economia russa a través de la seva diligència en el pagament del deute sobirà i de grans empreses. De moment, les amortitzacions tant de principal com d’interessos s’estan portant a terme sense grans problemes, un fet que ha donat tranquil·litat a tots els tenidors de deute rus.
A l’agenda macroeconòmica s’esperava un decrement en les vendes d’habitatges de segona mà als Estats Units,  mentre que les vendes minoristes al Canadà van augmentar un 2,5%. Del continent europeu destaquem la publicació de la balança comercial de la zona euro i també l’evolució interanual dels salaris, que es van situar en l’1,5% (desaccelerant des de l’anterior lectura del 2,20%). D’altra banda, al Japó l’IPC va apuntar un increment de preus del 0,4% mensual.
Pel que fa a l’àmbit de la política monetària, un cop anunciats recentment els moviments de la Fed, el BCE i el BOE, va ser el torn del Bank of Japan, el qual va mantenir els tipus d’interès invariables en el 0,10%.

Categories: General Tags: