Home > General > Mercats sense una direcció concreta

Mercats sense una direcció concreta

22/03/2022

La renda variable mundial va cotitzar ahir en tonalitat mixta. En primer lloc, entre els principals selectius asiàtics el Hang Seng hongkonguès va caure un 0,89%. Més tard, a Europa, la sessió va començar amb una publicació de l’IPP alemany, que el mes de febrer va situar-se per sota del previst. Però principalment els mercats es van veure influenciats per la continuació de l’ofensiva de Rússia a Ucraïna, que en principi va portar les borses europees a cotitzar moderadament baixistes, però després van finalitzar sense presentar una única direcció. Tot i que entre els principals índexs tant el FTSE MIB italià com el FTSE-100 britànic van destacar amb una pujada de prop de mig punt percentual. Als Estats Units, l’S&P-500 i el Nasdaq cotitzaven plans, en una tarda en què s’esperaven certes declaracions de Jerome Powell, el president de la Reserva Federal nord-americana. A diferència de les accions, les commodities sí que es van encarir, i tant l’or com el petroli cru van destacar a l’alça. Els barrils de cru Brent i WTI sumaven més de cinc punts percentuals a la sessió, gràcies a la consideració de la Unió Europea de prohibir el petroli rus. Finalment, les accions de la multinacional americana Boeing queien més d’un 3% després que un avió Boeing 737-800 de l’empresa China Eastern Airlines s’estavellés amb 132 persones a bord, encara que aparentment no s’hauria degut a cap error mecànic.

Categories: General Tags: