Home > General > Augment del tipus d’interès de la Fed i el BOE

Augment del tipus d’interès de la Fed i el BOE

18/03/2022

La sessió va estar marcada per la materialització de l’esperada pujada de tipus d’interès del 0,25% als Estats Units i també per l’augment comunicat pel Bank of England fins al 0,75%.
Les borses europees van cotitzar sense una direcció clara però, finalment, la majoria dels selectius van tancar majoritàriament en verd. En canvi, l’Àsia va pujar amb decisió, destacant sobretot l’índex Hang Seng hongkonguès amb un avenç del 7%.
Wall Street cotitzava en la mateixa sintonia després d’un dimecres molt optimista, D’entre els índexs més representatius cal remarcar la bona evolució que presentava el Russell-2000 de petites i mitjanes empreses, que augmentava prop d’un 1,5% en horari de tancament europeu.
En l’esfera macroeconòmica es va publicar l’IPC de la zona euro, que un cop més va sorprendre situant-se en el 5,9% interanual, una dècima per sobre de les expectatives. Pel que fa al càlcul subjacent, l’increment de preus va ser del 2,7% interanual. Als Estats Units es va donar a conèixer l’evolució de les noves peticions de subsidi d’atur, les quals van mostrar una xifra de 214K, inferior a la pronosticada pels analistes i a l’anterior lectura.
El petroli va obtenir una important alça d’entre el 7% i el 8% i va creuar de nou la barrera dels 100 dòlars per barril tant pel WTI com pel Brent. Per últim, el parell eurodòlar va presentar un moviment rellevant de depreciació del dòlar, situant el tipus de canvi en 1,1129.

Categories: General Tags: