Home > General > Les tropes russes entren a Kíev, la capital ucraïnesa

Les tropes russes entren a Kíev, la capital ucraïnesa

26/02/2022

Lamentablement tanquem el mes de febrer amb la pitjor de les notícies: Putin materialitza les seves amenaces a Occident i Rússia fa efectiu el seu atac a Ucraïna. Ahir ja es veia als mitjans de comunicació com les tropes russes entraven a la capital del país ucraïnès: Kíev. En aquest context, el president del país atacat, Volodimir Zelenski, anunciava la disposició a dialogar sobre la posició quant a l’OTAN, suavitzant la seva postura anterior. Si bé fins ara la voluntat d’entrar a l’OTAN era un punt indiscutible, ara donen la possibilitat de negociar amb Rússia sobre el seu estatus neutral i fer el possible per aconseguir la pau tan desitjada. Per la seva banda, Putin demana a Ucraïna que abaixi les armes per poder començar a negociar. D’altra banda, respecte a les sancions occidentals imposades a Rússia, aquesta els restava importància després de declaracions del Kremlin manifestant que aquestes sancions provocaran problemes a Moscou, la seva capital, però que en cap cas seran problemes insuperables, ja que Rússia està disposada a ampliar els seus vincles comercials i econòmics amb els països asiàtics.
En aquest context, els mercats financers europeus pujaven amb força i recuperaven part d’allò perdut aquests últims dies. El preu del petroli reculava lleugerament i s’allunyava dels 100 dòlars el barril que va estar a punt de tocar aquesta setmana.

Categories: General Tags: