Home > General > Putin fa efectiu l’atac a Ucraïna

Putin fa efectiu l’atac a Ucraïna

25/02/2022

Els mercats mundials es van tenyir de vermell durant el dia d’ahir. En primer lloc, els selectius asiàtics van finalitzar amb caigudes, després que durant les últimes hores de la matinada comencessin a aparèixer pels mitjans de comunicació notícies des del territori ucraïnès. Pel que semblava, l’atac de les tropes russes s’havia fet efectiu, quan Vladímir Putin, president de Rússia, ordenava cap a les 05.00 CET operacions militars en diversos punts d’Ucraïna, davant l’excusa de defensar els territoris pro russos. Aquests fets també van provocar pèrdues importants a les borses europees. L’Euro Stoxx-50, el CAC-40 francès i el FTSE-100 es dirigien al tancament de la sessió baixant més de 3,5 punts percentuals. I una mica més afectat destacava el DAX alemany. Per contra, l’IBEX-35 aconseguia aguantar lleugerament per sota del -3%. Però sens dubte, una de les principals borses més afectades era la de Moscou, que després d’una setmana en què havia perdut més d’un 10% acumulat, tornava a caure des dels 3.000 punts fins als 1.700 punts, però poc després es recuperava lleugerament per cotitzar amb una caiguda de més o menys el 30%. Als Estats Units, les borses també cotitzaven en vermell, però lleugerament menys afectades que els índexs del vel continent. A més de la renda variable, aquesta situació deixava els actius de més risc, com les criptomonedes, amb davallades de més del 6%. En canvi, l’or es va veure lleugerament afavorit, igual que el petroli cru, que va superar els 100 dòlars per barril.

Categories: General Tags: