Home > General > La tensió geopolítica dispara el preu del petroli un 10%

La tensió geopolítica dispara el preu del petroli un 10%

02/03/2022

Un dia més els mercats cotitzaven a l’expectativa dels esdeveniments que es produïen en el conflicte a Ucraïna, amb fortes caigudes concentrant-se sobretot a les borses europees. L’Euro Stoxx 50 es va desplomar un 4% i el S&P 500 retrocedia un 1,65% en horari de tancament europeu. La regió més resilient va ser Àsia, que va tancar al voltant d’un 1% percentual amunt, tant al mercat xinès com al japonès.
L’ofensiva russa continuava pressionant les ciutats ucraïneses més importants tot i la bateria de sancions cada cop més dures per part d’Occident. Més països se sumaven en contra de la guerra, fins i tot regions històricament neutrals en conflictes com Suïssa i Finlàndia.
D’altra banda, el previsible desequilibri en la demanda i oferta de cru va impulsar el preu del petroli per sobre dels 100 dòlars, disparant-se més d’un 10% durant el dia.
La renda fixa va funcionar com a actiu refugi i va fer baixar el rendiment del deute americà a 10 anys al 1,70%, i l’alemany, al –0,09%.
De l’agenda macroeconòmica cal destacar la publicació de diverses lectures PMI. A Europa i als Estats Units no es va assolir el nivell pronosticat. En canvi, el Regne Unit es va desmarcar apuntant a una millora superior a l’esperada. La Xina també va augmentar en una dècima aquest indicador, i es va situar molt a prop de la barrera de 50 que separa la contracció de l’expansió econòmica.

Categories: General Tags: