Home > General > Inici de setmana vermell sense la referència de Wall Street

Inici de setmana vermell sense la referència de Wall Street

22/02/2022

Inici de setmana vermell per als mercats de valors. Europa estrenava setmana amb l’estela dels mercats asiàtics negativa, tot i que sense un rumb clar. D’aquesta manera, aquests marcaven els primers compassos de la jornada en sentit positiu, però aviat capgiraven el sentit i es tenyien de vermell davant de noves notícies i declaracions relacionades amb el conflicte Rússia-Ucraïna. Les tensions van en augment, i al contrari d’aclarir-se, les declaracions que ens arriben des de la Casa Blanca de Washington van en signe oposat a les declaracions del Kremlin. La possible reunió entre el president dels Estats Units i el seu homòleg rus, Vladímir Putin, que ahir va anunciar el president de França, Emmanuel Macron, feia presagiar una disminució de les tensions en aquest conflicte. Ahir es veia com a prematura aquesta possible reunió i aquest fet enfonsava els mercats. Els mercats nord-americans no van patir aquesta volatilitat ja que van romandre tancats ja que era una jornada festiva als Estats Units. Pel que fa a dades macroeconòmiques, les vendes minoristes dels Estats Units van augmentar un 3,8% intermensual durant el mes de gener. Les vendes van reflectir un augment en els preus de les importacions i els repunts estacionals després de les vacances nadalenques en les vendes de vehicles, compres online i mobles.
Haurem de seguir atents al desenvolupament del conflicte entre Ucraïna i Rússia i a les dades macroeconòmiques, que seran clau en les decisions dels principals bancs centrals.

Categories: General Tags: