Home > General > Augmenta la tensió al conflicte Rússia-Ucraïna

Augmenta la tensió al conflicte Rússia-Ucraïna

23/02/2022

Dilluns a la tarda el president rus, Vladímir Putin, va reconèixer dos territoris d’Ucraïna com a independents i, a més, va firmar un acord de col·laboració i suport militar. Davant d’aquests moviments per part del president rus, tant Europa com els Estats Units van alertar de possibles sancions financeres i de bloqueig per tal que Rússia es retractés. Encara que no semblava probable, durant el dia s’intensificaven les tropes ucraïneses a les fronteres de Donetsk i Lugansk, el dos territoris declarats independents. Arran d’aquesta situació, els mercats asiàtics van tancar ahir en terreny negatiu, en què van destacar les caigudes del Hang Seng i del Nikkei-225. Més específicament, l’índex referent de Hong Kong va finalitzar a       -2,69%, i el de Tòquio va acabar a -1,71%. I, seguidament, les borses europees van obrir amb pèrdues rellevants, però a mesura que va avançar la sessió el mercat semblava descomptar les caigudes i els principals índexs europeus van aconseguir recuperar per tancar plans. Però a Alemanya el DAX va mostrar-se lleugerament en vermell, on durant el matí es va publicar l’índex Ifo de confiança empresarial, el qual va mostrar un creixement superior a l’esperat per part del consens. Als Estats Units, la confiança del consumidor de The Conference Board i les dades PMI van augmentar per sobre del previst, però tot i així Wall Street cotitzava amb una davallada de més de mig punt percentual. Pel que fa al petroli cru, va començar el matí àmpliament alcista, però més tard va corregir.

Categories: General Tags: