Home > General > La incertesa en el conflicte a Ucraïna llastra la confiança inversora

La incertesa en el conflicte a Ucraïna llastra la confiança inversora

19/02/2022

A l’última sessió de la setmana vam experimentar una nova ronda de vendes al mercat europeu i americà. L’Euro Stoxx-50 trencava a la baixa els 4.100 punts mentre l’S&P-500 cotitzava prop dels 4.350 punts. Al vell continent destacava sobre la resta d’índexs la caiguda del DAX alemany, que va acabar el dia retrocedint un 1,46%. La borsa russa també va recollir el nerviosisme envers el conflicte a Ucraïna amb una variació negativa del 4%.
El sentiment pessimista va fer caure els rendiments de la renda fixa, ja que els inversors compraven bons en recerca d’actius refugi. El Treasury estatunidenc se situava a l’1,93% mentre que el Bund alemany pagava un 0,18%. En aquest sentit, el dòlar també es va comportar com a divisa refugi, presentant una apreciació contra l’euro del 0,30% i situant el tipus de canvi prop d’1,1325.
En l’agenda econòmica va tenir lloc la cimera de líders de la Unió Europea i l’informe de política monetària de la Fed, així com també es va donar a conèixer el creixement de les vendes minoristes al Regne Unit (+1,9% versus +1% estimat), l’IPC de gener de França (un 0,3%, en línia amb el previst) i les vendes d’habitatges de segona mà als Estats Units.
Per últim, en la temporada de resultats del quart trimestre del 2021 destacaven empreses com Deere i Renault. En termes generals, els resultats estan sorprenent positivament, tanmateix, la incertesa geopolítica continua situant la balança cap al costat de les    vendes.

Categories: General Tags: