Home > General > La inestabilitat continua pesant sobre la renda variable

La inestabilitat continua pesant sobre la renda variable

18/02/2022

De la sessió d’ahir destaquem publicacions com la del butlletí econòmic del Banc Central Europeu, els permisos de construcció als Estats Units i l’índex manufacturer de la Fed de Filadèlfia. Tanmateix, la principal dada va ser la de les noves peticions de subsidi d’atur als Estats Units, que van sorprendre els inversors per un augment a 248K des de l’anterior lectura de 225K, quan s’esperaven 219K. D’altra banda, va tenir lloc la cimera de líders de la Unió Europea i hi va haver compareixences de membres rellevants del BCE i el FOMC.
Quant a la temporada de resultats, Airbus (el major fabricant d’avions del món) pronosticava millors beneficis per al 2022, mentre l’empresa de luxe Kering (que té com a principal marca Gucci) apuntava un fort creixement en les vendes del quart trimestre del 2021. Als Estats Units la principal referència de l’evolució microeconòmica va estar representada pel gegant dels supermercats Walmart.
Pel que fa a les borses, un dia més va regnar el pessimisme a occident, ja que les borses asiàtiques van tenir un tímid comportament positiu. La referència europea Euro Stoxx-50 va tancar el dia a 4.111 punts, restant un 0,62%, mentre l’S&P-500 estatunidenc cotitzava amb pèrdues de prop d’un punt percentual. El VIX, o més conegut com a índex de la por inversora, repuntava un 8% situant-se per sobre de 25, posant en relleu que aquesta correcció que ha donat la benvinguda al 2022 encara no ha finalitzat.

Categories: General Tags: