Home > General > La fortalesa dels resultats corporatius empeny els mercats

La fortalesa dels resultats corporatius empeny els mercats

20/10/2021

Els principals mercats mundials van cotitzar majoritàriament en verd. Als mercats asiàtics va destacar la sessió de les borses xineses, on el CSI 300 va avançar un 0,98%, i el Hang Seng va apuntar-se un 1,49%. El Japó també va mostrar una sessió positiva, tancant amb una rendibilitat del 0,65%. Els índexs europeus també van finalitzar en verd, a excepció del CAC-40 francès i l’SMI suís, que van presentar lleugers retrocessos. En canvi, la borsa espanyola i portuguesa van culminar la sessió per sobre del mig punt percentual. Als Estats Units, l’S&P-500 sumava un 0,60% en horari de tancament europeu, mentre el Dow Jones i el Nasdaq cotitzaven amb una apreciació moderadament inferior.
Com a principal dada macroeconòmica del dia ressaltem que l’evolució de permisos de construcció del mes de setembre als Estats Units va situar-se per sota del pronòstic, perjudicats per la restricció en l’oferta de matèries primeres i mà d’obra. D’altra banda, diversos membres del BCE i del FOMC van realitzar compareixences, així com Bailey, del BoE.
També va destacar la publicació de resultats del tercer trimestre de l’any de diverses empreses americanes com J&J, Procter&Gamble, Philip Morris i Netflix, aquesta última publicant després del tancament de mercat. Cal remarcar que en general els resultats fins ara estan sent positius, remarcant la resiliència de les empreses a la variant Delta i l’increment de la inflació.
Per últim, l’euro s’apreciava un 0,20% respecte al dòlar, cotitzant en 1,1632.

Categories: General Tags: