Home > General > Desacceleració en les dades macroeconòmiques de la Xina

Desacceleració en les dades macroeconòmiques de la Xina

19/10/2021

El dia va començar amb la publicació del PIB xinès, que va créixer un 4,9% interanual, apuntant una desacceleració respecte a l’anterior lectura del 7,9%. L’indicador tampoc va assolir el nivell esperat pels analistes, fixat en el 5,2%. Part d’aquesta pèrdua de creixement es va concentrar en el tercer trimestre del 2021, el qual va presentar un increment del 0,2%. La producció industrial del gegant asiàtic també va decebre, ja que la variació a l’alça del 3,1% es va quedar força per sota de la previsió del 4,5%. D’altra banda, la taxa d’atur del país es va situar en el 4,9%. La reacció de la borsa xinesa a les dades macroeconòmiques va ser negativa, amb caigudes moderades que en el cas de l’índex FTSE China A50 van arribar a 2,19%.
A Europa també va regnar el pessimisme a la renda variable, la referència Euro Stoxx-50 va caure un 0,75%, tancant en 4.151 punts. Els índexs de França i Itàlia van ser els més perjudicats del dia amb retrocessos que van superar el 0,80%.
La nota discordant la vam veure a la borsa americana, que en horari de tancament europeu tenia un comportament generalitzat a l’alça. L’S&P-500 pujava un 0,23% mentre el Nasdaq avançava un 0,44%. Al calendari econòmic dels Estats Units destacava la publicació de l’índex de producció industrial, que va marcar una alça del 4,60% interanual. Per últim, l’euro guanyava un 0,17% respecte al dòlar, cotitzant prop d’1,1617.

Categories: General Tags: