Home > General > Publicacions de l’IPC en línia amb els pronòstics

Publicacions de l’IPC en línia amb els pronòstics

14/10/2021

Ahir l’índex de Shenzhen va destacar en la renda variable asiàtica amb un increment de l’1,54%. Tanmateix, els selectius del Japó i Taiwan van corregir moderadament. Les borses europees van finalitzar amb alces generalitzades, ressaltant, però, l’IBEX-35 i el FTSE MIB en el costat de les pèrdues. L’Euro Stoxx-50 va tancar la sessió en 4.083 punts, fet que representava una alça del 0,70%. Als Estats Units s’observaven lleugeres caigudes de les principals referències en horari de tancament europeu, amb l’excepció del Nasdaq, que pujava un 0,37%.
Al calendari econòmic va destacar el PIB interanual del Regne Unit, que es va situar en el 6,9%, i la producció manufacturera, amb un augment d’un 0,5%. Als Estats Units la dada de l’IPC subjacent mensual va sortir en línia amb l’esperada, en un 0,2%, que suposava una lectura interanual del 4%. L’indicador de preus IPC també es va donar a conèixer per a l’economia alemanya en el mes de setembre i el resultat va concordar amb les previsions del 0%. Per últim, la balança comercial de la Xina va sorprendre, amb una alça superior a les expectatives, esdeveniment que va ajudar a impulsar les seves borses. Addicionalment, els inversors romanien atents a la publicació de les actes de la reunió del FOMC a les 20.00 CET.
Per últim, l’or s’impulsava més d’un 2% afavorit per un dòlar més barat, concretament l’unça se situava en 1.800 dòlars i el tipus de canvi eurodòlar en 1,1572, que suposava un enfortiment de l’euro del 0,40%.

Categories: General Tags: