Home > General > Bon inici de resultats del tercer trimestre

Bon inici de resultats del tercer trimestre

15/10/2021

La temporada de resultats del tercer trimestre del 2021 ha començat amb bon peu. La primera a reportar ha estat la gran banca estatunidenca, que ha publicat resultats millors que els esperats, fet que ha ajudat la renda variable del país a cotitzar en verd.
L’S&P-500 s’incrementava un 1,47% en horari de tancament europeu, similar al Nasdaq i al Dow Jones. L’optimisme també va ser generalitzat a la borsa europea, on l’Euro Stoxx-50 va pujar un 1,63%, destacant la borsa d’Amsterdam amb una alça de l’1,71%. A l’Àsia, el Nikkei-225 i el Kospi van ser els únics amb un comportament similar, ja que les borses xineses van presentar caigudes moderades.
Pel que fa a les publicacions macroeconòmiques, les principals es van concentrar als Estats Units, ja que es van donar a conèixer l’evolució de les noves peticions de subsidi d’atur, l’IPP de setembre i els inventaris de cru de l’AIE. En concret, les peticions de subsidi d’atur van marcar un nou mínim de 293K, sorprenent positivament els analistes, que esperaven que se situessin en 319K. Recordem que la millora constant en les dades laborals és un dels paràmetres principals que marquen la política de la Reserva Federal. D’altra banda, l’índex de preus del productor (IPP) va créixer un 0,5% el mes passat, una dècima per sota del pronòstic.
Per últim, el petroli continuava pujant prop de mig punt percentual tot i un inesperat augment en els inventaris de petroli de 6,1 milions de barrils.

Categories: General Tags: