Home > General > Sessió de repunt de la renda variable

Sessió de repunt de la renda variable

01/10/2021

Ahir va ser un dia intens quant a publicacions macroeconòmiques. El dia va començar amb una caiguda rellevant de la producció industrial del Japó a l’agost, que va caure un 3,2%. Més tard, a la Xina vam conèixer que el PMI manufacturer del mes de setembre va caure per sota de 50, la barrera que separa l’expansió de la contracció econòmica. La lectura de 49,6 posava en relleu les afectacions de la variant Delta sobre l’economia i els greus colls d’ampolla que estan patint les fàbriques.
Al Regne Unit el PIB del segon trimestre del 2021 va avançar un 5,5%, sorprenent el consens de mercat, mentre que Alemanya va decebre en les dades laborals ja que la taxa d’atur es va situar en 5,5% (una dècima per sobre del previst) i el canvi en el nombre d’aturats va presentar una disminució de 30K (quan s’esperava una reducció de 33K). En canvi, a la zona euro la taxa d’atur va estar en línia amb les estimacions, un 7,5%, que millora una dècima des del mes anterior.
A l’altre costat de l’Atlàntic, els Estats Units donaven a conèixer un creixement del PIB en el segon trimestre del 6,7%, superant lleugerament les expectatives, i unes noves peticions de subsidi d’atur de 362K que suposaven un empitjorament respecte a l’anterior lectura. La tarda es completava amb una sèrie de compareixences de Powell i altres membres del FOMC.
Els mercats de renda variable europeus van presentar correccions generalitzades, que van ser més moderades a Wall Street. El dòlar es va continuar apreciant, situant el canvi respecte de l’euro a 1,1578.

Categories: General Tags: