Home > General > Estrenem trimestre amb nous reptes

Estrenem trimestre amb nous reptes

02/10/2021

Ahir, les borses xineses no van cotitzar per festiu nacional, mentre que els selectius asiàtics que sí que van negociar van finalitzar l’última sessió de la setmana a la baixa. Tant el principal índex de Taiwan com el del Japó van mostrar unes davallades superiors als dos punts percentuals. Els mercats europeus cotitzaven en vermell, el FTSE-100 perdia un punt percentual, i lleugerament millor però també baixant ho feien tant l’IBEX-35, el CAC-40, com l’Euro­Stoxx-50 i el DAX, tots entorn al 0,60%. En canvi, el PSI-20 portuguès cotitzava lleugerament en verd.
Quant a les principals referències macroeconòmiques del dia, a Europa les dades de PMI de la Gran Bretanya, Espanya, Itàlia, Suïssa i Alemanya van sortir mixtes, totes amb dades expansives. Dijous, als Estats Units no es va aprovar el pla d’infraestructures proposat per Joe Biden, i les sol·licituds de subsidi d’atur van augmentar fins a les 362.000. Per tant, els grans índexs americans van tancar en vermell i s’esperava que dijous seguís la mateixa direcció, a un dia de l’espera dels resultats del PMI manufacturer de l’ISM.
Després d’unes setmanes baixistes a les principals criptodivises per capitalització de mercat, l’ethereum pujava un 9,58% i el bitcoin ho feia per sobre del 10,50%, arribant a cotitzar fins als 47.600 dòlars.
Pel que feia a les matèries primeres, l’or cotitzava a 1.754 dòlars l’unça. Els futurs dels barrils de petroli cru cotitzaven amb caigudes moderades, els barrils de Brent i WTI es negociaven a 78 i 74,58 dòlars, respectivament.

Categories: General Tags: